Uit de oude doos

Geschiedenis van ons bedrijf

De garage Janssens werd in 1944 opgericht door Louis Janssens, door onze oudere klanten nog gekend als Louis van Jaak van den brouwer.

Aan de overzijde van de toen nog Molenstraat ter hoogte van huisnr. 36      

Een 6 tal jaren later bleek de garage al te klein te zijn en verhuisde ze naar de huidige locatie.      

8 jaar later barste de garage weer uit haar voegen en werd ze uitgebreid tot de huidige grootte. Dit kwam onder meer door de uitbreiding van activiteiten. Louis repareerde niet alleen auto's, vrachtwagens, fietsen en bromfietsen. Hij was ook nog taxi- en ceremoniechauffeur. Ook rijlessen geven behoorde toen tot de taak van de garagist. Rijscholen waren er bijna nog niet.  

 

In 1977 bereikte Louis de pensioenleeftijd en gaf hij zijn zaak over aan zijn zoon. Jozef werkte al meer dan 10 jaar samen met vader Louis in de garage.In dit jaar werd er ook het tankstation gemoderniseerd en startte de samenwerking met Texaco. Louis kon echter de garage niet missen en is tot kort voor zijn overlijden in 1991 nog elke dag komen helpen. Ondertussen is ook de derde generatie aangekomen in de garage. Guy studeerde in 1991 af als volwaardig automechanicien met als bijkomende specialisatie getuigschriften diesel en elektronica. Na het toen nog verplichtte jaar legerdienst (als mecanicien) kwam in 1992 de derde generatie in de garage Janssens. In 1992 is de garage ook begonnen met het service verlenen aan race wagens onder andere op het circuit van Zolder. In 1995 was er dan de grote renovatie van het benzinestation. De toenmalige leverancier was niet meer geïnteresseerd in het kleine dorpsstation.Toen er nieuwe strengere milieu eisen van kracht werden is er dan na ondergrondse renovatiewerken beslist om met VDV uit Herentals samen te werken. VDV werd na een paar jaar overgenomen door het zeer gekende merk Gulf. Ook aan deze samenwerking kwam eind 2016 plots een einde. Sinds 2017 heeft Esso de fakkel overgenomen en het ondertussen weer verouderde station vernieuwd en in een modern eigentijds, jasje gestoken, met zeer concurrentiële prijzen.

In 1996 kwam er dan het Zuid Koreaanse merk Daewoo zijn intrede doen in de garage. Deze wagen met een zeer bekende motor in het vooronder genoot het vertrouwen van de garage en heeft tal menige klant doen verbazen qua prijs/kwaliteit. Om toch een volledige service te kunnen verlenen aan al onze klanten, en ook om up to date te blijven op het gebied van auto elektronica is de garage sinds 1999 aangesloten bij het Bosch Formule Auto concept. De race microbe zat al langer in de familie maar vanaf nu gingen ze ook zelf racewagens bouwen en met succes zelf. Vice Belcar kampioen in de 2 liter klasse,Belcar Sprint kampioen en verschillende titels in de BGDC en Lotus Cup Europe. Zelfs BMW motorsport kwam aan de deur kloppen om te helpen aan hun WTCC wagen

In 2003 is het Formule Auto concept vervangen door het wereldwijde Bosch Car Service netwerk. Dit concept stelt ons in staat, om met een doorgedreven opleiding een zo goed mogelijke diagnose te kunnen stellen van bijna alle wagens om zo een perfecte service te kunnen verlenen aan alle merken van voertuigen. In 2012 is de 2é generatie aan de pensioengerichtigde leeftijd gekomen en heeft Guy de zaak overgenomen. Doch Jozef kan de zaak niet loslaten en helpt nog zoveel als mogelijk. In de zomer van 2014 werden er dan grote verbouwingswerken uitgevoerd en de garage in een moderner jasje gestoken. Het interieur van de volledige garage incl. vloer werden grondig gerenoveerd en aangepast aan de moderne noden zodat de garage klaar is voor de volgende generatie.

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen